7 måder at få dine møbler til at holde længere

Her får du syv gode råd til, hvordan du kan få dine møbler til at holde længere

Møbler, der bruges hver dag, er tilbøjelige til at blive slidte. Især hvis du har en familie med børn og kæledyr. Her er syv måder at få dine møbler til at holde længere:

1. Flyt møblerne forsigtigt

Træk eller skub aldrig dine møbler. Det kan ikke kun beskadige dem, det kan også ridse dit gulv. Når du flytter tunge møbler, som eksempelvis en sofa, bør du bede om hjælp til at løfte og flytte den til det ønskede sted. Dine møbler vil holde længere, når du flytter dem med omhu.

2. Stram skruerne på dine møbler regelmæssigt

Ved regelmæssig brug kan led og sammensætninger på dine møbler løsne sig. Sørg derfor for at stramme skruerne regelmæssigt. Hvis en stol er føles lidt løs i sammensætningerne, f.eks. Hvis stolen vipper lidt, så gem den væk indtil du kan ordne den.

3. Hold det rent

Støv dem af, støvsug dem og rengør dine møbler regelmæssigt! Rene møbler holder sig smukke i længere tid. Små støvpartikler kan ophobe sig og få dine møbler til at se gamle og forfaldne ud. Sørg for at behandle pletter så hurtigt som muligt – og undgå hårde kemikalier til at rengøre dine møbler og bekæmpe grimme lugte.

4. Brug kun egnede rengøringsmidler

Undgå universale rengøringsmidler, hvis du vil have dine møbler skal holde længere. Der er specifikke rengøringsmidler til bestemte typer møbler. Til træ, brug en klud og et poleringsprodukt specifikt udviklet til træmaterialer. Læder kræver specialprodukter til pletfjernelse. Nogle rengøringsmidler bør ikke bruges på stofmaterialer. Vær opmærksom på, hvilke materialer, der tåler hvad!

5. Beskyt børnenes madrasser

Selvom dine børn ikke tisser i sengen, er det en god idé at beskytte madrasserne med vådliggerlagner, hvis uheldet en sjælden gang skulle være ude. Vådliggerlagner er også gode til at beskytte madrasserne mod sved, mad og drikkevarer. På den måske kan børnene bruge den samme madras indtil de engang flytter hjemmefra.

6. Undgå direkte sollys

Hvis møbler udsættes for direkte sollys, kan solen over tid beskadige dem. Vær især opmærksom på stofmaterialer, da disse er særligt sårbare overfor sollys. Træk gardiner for midt om dagen, når du er på arbejde. Hvis direkte sollys stadig er et problem, kan du bruge en vinduesbehandling til at minimere mængden af sollys, der kommer ind i rummet.

7. Lav husregler

Sørg for at alle medlemmer i familien har respekt for hjemmet og møblerne. Forbyd f.eks. spisning i sofaen (hvis den er af stof) eller toucher på spisebordet (hvis ikke det er dækket til med en plastikdug). Og sørg for, at børn ikke hopper på møbler eller kaster med puder, da det kan få møblerne til at blive grimme hurtigt.