Den hurtige guide til en sund økonomi

En dårlig økonomi er noget vi alle kan ende med at løbe ind i på et eller andet tidspunkt. Er man ung og lever på SU er økonomien især noget der er et følsomt punkt for de fleste, men også voksne mennesker kan havne i en ond spiral med dårlig økonomi. Den onde spiral i en dårlig økonomi kommer af, at det hver måned kan blive værre og værre hvis ikke man får gjort noget ved den. Føler man at økonomien er ved at køre af sporet kan man gøre sig et par tiltag der kan hjælpe økonomien i en sund retning.

Læg et grundigt budget

En af synderne til en dårlig økonomi, er det dårlige overblik, som mange lider af. Når dankortet bliver svinget på shoppeturen eller en tur i byen, tænker man for det meste ikke over sit forbrug. Dette skyldes at man ikke kan se og mærke direkte, hvor mange penge der bruges. Derfor mister man hurtigt overblikket og står pludselig med minus på kontoen som bliver trukket med ind i den næste måned. I denne måned kan man igen komme til at miste overblikket og står nu igen med endnu mere minus end forrige måned. For at undgå det dårlige overblik bør man lægge et grundigt budget til at komme på rette spor. Et budget kan hjælpe med give overblik over hvor mange penge der præcis skal bruges på faste udgifter, som husleje, varme, el osv. Når de penge er lagt tilside kan man se hvor mange penge der efterfølgende er til mad og andet forbrug.

Skift til et debit card

Efter at have lagt et grundigt budget, bør man også overveje at skille sig af med dankortet og udskifte det med et debit kort. Med et debit kort kan man nemlig ikke hæve over, og der vil derfor være en grænse for hvad der kan bruges hver måned. Mange ender ofte i problemer fordi de ved at det er muligt at gå i minus på deres dankort, men problemet bliver bare rykket til måneden efter. Lad derfor dankortet ligge hjemme og brug i stedet et debit kort som det primære kort når der skal shoppes eller andet. Dankortet kan altid hentes derhjemme hvis der pludselig opstår en kritisk situation.

Få påmindelse fra banken

En ting som alle også bør overveje, er at få tilsendt notifikationer om sin saldo direkte som sms. Denne funktion er noget som alle banker efterhånden tilbyder. Med en saldo notifikation kan du sætte banken til sende en sms hver gang din saldo når til et bestemt beløb. F.eks. kan det sættes op så man modtager en besked når saldoen når 700 kr. Derefter ved man at der lige skal spares det sidste stykke tid af måneden.