Det er ikke ligemeget hvilken dag du overfører penge

I Danmark er det ikke ligemeget hvilken dag man overfører penge mellem forskellige banker. Det er det ikke, fordi det i Danmark typisk tager en hverdag før at pengene overføres imellem to forskellige banker. For den uopmærksomme kan det komme til at betyde at man går glip af renter, samt at personen pengene overføres til også går glip af renter.

Overfører man eksempelvis penge fra Danske Bank til Nordea fredag d. 21 december, vil pengene først gå ind på modtagerens konto torsdag d. 27., altså hele 6 dage efter! Det skyldes at pengene ikke overføres i weekend og helligdage, samt at bankerne i Danmark bruger en såkaldt valørdag på at overføre penge.

Bankerne tjener på den langsomme pengeoverførsel

Bankerne tjener derfor på renterne i hele denne periode hvor de er “strandet” i weekend og helligdage. Og skal pengene fx overføres fra den betænksomme far, til hans søn der har overtræk efter en bytur, vil sønnens overtræk altså først blive dækket flere dage efter pga. den danske valørdag.

I andre lande som Norge og Storbritannien overføres penge samme dag, også selvom afsender og modtager ikke har den samme bank, og dette burde bankerne i Danmark også tvinges til at indføre.

Gode råd når du overfører penge til en konto i en anden bank

Skal du overføre penge til en konto i en anden bank, så husk at overføre på de rigtige dage. Undgå at overføre om fredagen og dagen før en helligdag, hvis du vil være sikker på at pengene går ind så hurtigt som muligt.