Guide: Sådan får du det billigste og bedste lån

Find bedste og billigste lån

Hovedparten af danskerne kommer før eller siden til at låne penge. Det kan være et bolig- og/eller realkreditlån i forbindelse med et huskøb. Måske et billån, når familien vokser fra to til tre. Alternativt kan der være tale om et lån, der skal bruges til at renovere jeres efterhånden gamle køkken. Formål og bevæggrunde er der mange af, men alle, der nogensinde har lånt eller planlægger at gøre det, går efter det samme: Det bedste og absolut billigste lån i lige netop deres situation. Men hvordan bærer du dig ad med at finde netop det? Her i artiklen får du et par anbefalinger.

Sammenligning er vejen frem

I en hverdag, hvor du skal arbejde, køre frem og tilbage, hente børn, lave aftensmad, til badminton, gøre rent, rydde op og putte ungerne, er der ikke meget tid tilovers til at gennemrode internettet. Der findes et væld af udbydere, som alle forsøger at få dig i folden. Hvis du selv var nødsaget til at gå alle deres dokumenter, brochurer, hjemmesider og vilkår igennem, var det sikkert et fuldtidsjob i sig selv. Det kan på ingen måde betale sig.

Heldigvis har en håndfuld hjemmesider taget fløjlshandskerne af og gjort det sure arbejde for dig. Helt konkret har de samlet alle tilbud og udbydere og sat dem op mod hinanden, så du nemt og hurtigt kan finde de tilbud, der er relevante for dig. Sammenligning af dine muligheder er afgørende for, at du ender med det bedste og billigste lån. Lån penge i samarbejde med hjemmesider som lånet.dk – så er du på den sikre side.

Kan du klare en kortere løbetid?

Hvis du gerne vil slippe af sted med at betale så få renter som overhovedet muligt, er det værd at overveje, om du har mulighed for at betale dit lån tilbage relativt hurtigt. Selvom kortfristede lån ofte har en højere ÅOP, så skyldes det som udgangspunkt primært den korte løbetid, som renten skal fordeles over. I kroner og ører kan du spare relativt mange penge, hvis du ikke skal betale renter over flere år, men kun måneder.

Din økonomi skal selvfølgelig kunne bære de større afdrag, så læg altid et budget, inden du springer ud i det, så du ved, hvor du står. Kan du se, at det bliver en smule presset, er det bedre at lade være. Hvis du misligholder din låneaftale, er løbet under alle omstændigheder kørt, hvis du forventer et billigt lån.

Lån hverken mere eller mindre

Hvor mange penge har du brug for at låne? Det lyder måske som et simpelt spørgsmål, men mange ender faktisk med at låne for lidt eller for meget. Begge dele kan være dyrt. Hvis du ikke får en tilstrækkelig finansiering ved det første lån, du optager, kan det være nødvendigt med endnu et, og her er det ikke sikkert, at du kan få samme vilkår, ligesom der typisk også vil være nye stiftelsesomkostninger og gebyrer. Omvendt kan et for stort lån blive en sovepude, hvor det overskydende beløb bruges på unødvendigt forbrug.