Skal du renovere din andelsbolig?

Håndværker Det er vigtigt at holde øje med andelsboligforeningens regler og vedtægter, før man vælger at betale professionelle håndværkere for deres arbejdskraft. Læs med her og find ud af hvorfor.

Hvorfor overhovedet renovere din andelsbolig?

Det kan være svært at svare på, men hos andelsboliger forholder det sig sådan: Penge man bruger på forbedringer afskrives i værdi. Dette kan betyde, at hvis du installerer en vaskemaskine (til en værdi af 10.000 kroner) i din andelsbolig, så kan du tilføje 9.000 kroner til din salgspris året efter. Året efter vil prisen afskrives yderligere.

Selvom dine forbedringer bliver afskrevet i værdi, så tilføjer man stadigvæk livskvalitet i hverdagen. Man kan f.eks. spare en masse tid på at købe en opvaskemaskine, i stedet for at bakse med at vaske op i hånden.

Du skal dog være opmærksom på at daglig vedligehold ikke tilføjer noget til den endelig pris, men hvis du har kapitalen, kan det være en god investering at forbedre sin andelsbolig, da du alligevel får en del af pengene igen, såfremt du sælger den.

Husk altid andelsforeningens regler og vedtagelser

Nok så solidarisk som tanken om andelsboliger er, så kan der godt opstå splid mellem andelshavere og foreningen. Derfor skal man sætte sig godt ind i foreningens regler, inden man overhovedet går i gang med at renovere.

Hvis din andelsboligforening har vedtaget at lave nye køkkener i samtlige lejligheder, så vil det være en dårlig idé, set fra et økonomisk perspektiv, at begynde med at bygge køkken selv.

Spar penge på din renovering

Man kan altid gøre-det-selv, men man opnår ikke samme resultat, som hvis professionelle håndværkere bliver sat til opgaven. Man skal gøre op med sig selv, om man ønsker at bruge sin egen tid og ressourcer på renoveringen eller hvordan og hvorledes.

Hvis man vælger professionelle håndværkere, er det vigtigt at kigge på timeprisen. Ifølge hussektionen.dk tager langt de fleste håndværkere op til 400 kroner i timen, hvilket kan blive en dyr fornøjelse, hvis man skal have lavet køkken.

Der er dog penge at spare. Hvis man vælger østeuropæisk arbejdskraft, så behøves man ikke at betale dyre domme for et køkken. Hos WorkPro.dk bruger de lovlig, polsk arbejdskraft og der koster byggearbejdere 145 kroner i timen. Det er altså en besparelse på 255 kr i timen, hvilket betyder at man kan have næsten 3 polske byggearbejdere gående på samme løn, som én “almindelig” håndværker.