Tips til at spare penge i hjemmet

Bolig_konomi

Når det kommer til økonomi, så er boligen som regel den post hvor der lægges flest penge. Men der kan være mange penge at spare, når vi eksempelvis skal renovere boligen eller anskaffe os en ny ovn, fordi den gamle er brudt sammen. Læs med og bliv inspireret til måder hvorpå du kan spare penge, når det kommer til dit hjem.

Skær ned på din el-regning

Der er flere måder hvorpå du kan spare penge på din elregning, så prøv at gå dit hjem igennem for måder hvorpå elregningen kan skubbes i bund. Her er der nogle bud:

  • Skift til energisparepære
  • Husk at slukke elektriske apparater i stedet for at lade dem stå på standby
  • Drop tørretumbleren
  • Udskift gamle hårde hvidevarer til nogle der bruger mindre strøm
  • Husk at slukke lyset efter dig når du forlader et rum

Spar på vandet

Der kan være mange tusinde kroner at spare hvert år ved at kigge sin “vandpost” igennem.

  • Varmt vand er ca. 60% dyrere end det kolde. Sparer du på det varme vand, er der altså mange penge at spare
  • Man kan købe en vandbegrænser som sættes på vandhaner og bruser, så man forbruger mindre vand
  • Hold øje med om toilettet løber eller vandhanen drypper
  • Fyld vaskemaskine og opvaskemaskine helt op, inden de sættes i gang – og udskift evt. maskinerne til nogle der bruger mindre strøm og vand
  • Hold dine brusebade korte – gerne på 5 min

Boligforbedringer

Er man boligejer, så ved man at der fra tid til anden, er ting man er nødt til at få ordnet på et hus. Eksempelvis hvis taget trænger til en hånd. Hvis du står og skal have lavet en større renovering, og ved at du ikke selv kan ordne det, så spar penge ved at hyre nogle billige håndværkere. Polske håndværkere arbejder for en lavere timeløn end danske, men med et lige så godt resultat.

Køb dine møbler brugt

På loppemarkeder og hjemmesider som DBA og Gul og Gratis kan du finde brugte møbler til din bolig. På et tidspunkt står man og mangler nye spisebordsstole eller en ny ovn, og det kan være en stor udgift i det månedlige budget. Udover at spare penge, er det også miljørigtigt at genbruge andres ting og ofte har brugte møbler som spiseborde og stole mere sjæl og patina.

Gå internet og tv-pakke igennem

Snyd ikke dig selv for at undersøge om der findes et internetabonnement, som er billigere end dit nuværende. Overvej desuden om du helt kan kan undvære din tv-pakke eller nedgradere til en mindre pakke. Mange af os får slet ikke set mange af de tv-kanaler vi betaler for. Det kan godt betale sig helt at droppe tv-pakken, se DR’s tv-kanaler over nettet og evt. supplere med Netflix eller lignende, hvor der findes en masse serier og anden underholdning.